Niesh Hamidon

Niesh Hamidon adalah salah seorang pelajar Seed4Future yang sangat berani dan nichenya sangt lain dari yang lain. Beliau ialah seorang Body Shaping Advisor Korset Elken. Dengan membawa niche ‘Body-Shaping’ dan motivasi sahaja, terkini followers Tiktoknya mencecah hampir 200,000 followers!

Bohonglah kalau Niesh kata, video semua view tinggi sahaja setiap masa. Ada masanya memang tak dapat sambutan. Tambah lagi topik dan perkongsian yang Niesh kongsikan dalam akaun tiktok beliau adalah topik sangat ‘rare ‘dan jarang orang nak bercerita soal bentuk badan wanita yang baik dan ideal. Ada masanya view rendah dan video tak ada sambutan. Itu belum lagi buka cerita soal lelaki-lelaki yang ambil kesempatan dengan content yang dibawanya.

Namun lama kelamaan, perkongsian Niesh mula mendapat perhatian ramai. Niesh mula memberi nilai dan ilmu kepada para wanita diluar sana.

Sebagai seorang usahawan dan content creator yang nak orang lain thu ilmu-ilmu berkenaan Body Shaping, Niesh tekad untuk tambah ilmu berkenaan penghasilan video yang bagus dan dengan cara penyampaian yang betul! Iyalah, salah car penyampaian orang boleh saah faham. Jadi, lebih baik Niesh berhati-hati untuk pastikan ilmu yang beliau kongsikan betul-betul sampai kepada penonton.

Alhamdulillah, Niesh memang agak tak sangka apabila Niesh belajar satu demi satu perkara yang beliau perlu perbaiki semasa dalam kelas dan videonya banyak perkembangan yang positif! Peningkatan daripada segi views dan engangement meningkat.

“Tapi, kena ingat. Abang Naz selalu pesan, jangan tengok pada views tinggi ke rendah. Tapi tengok pada content dan manfaat yang kita nak sampaikan”

Kalau kita bergantung hanya pada views sahaja, semangat kita memang cepat jatuh.

Jangan pernah sesekali putus asa. Teruskan konsistensi kalian. Sebab lepas ita betul-betul faham apa yang kita nak, baru kita akan jeas dan matlamat dan hala tujuan kita sebagai usahawan.

Semoga Berjaya para content creator di luas sana!

Mestilah Positif!