Shhrulazmi

Shahrul adalah antara pelajar Seed4Future yang berjaya memperoleh 50K followers dan 1M likes hanya dalam masa 3 bulan!

Beliau mula mengenali kelas King of Tiktok Seed4Future melalui Bro Safuan.

Pada awal-awal penglibatan beliau didalam Tiktok, beliau agak keliru dengan niche yang betul dan sesuai dengan beliau. Namun, lama kelamaan berbekalkan bimbingan guru dan speaker yang lain, beliau mendapat satu idea untuk menghasilkan content-content berkenaan dengan penegtahuan baru dan fakta-fakta baru yang orang belum tahu!

Seperti pelajar-pelajar yang lain, Shahrul juga sangat struggle untuk menghasilkan content yang memberikan manfaat kepada orang. Dulu, masa bulan pertama Shahrul menghasilkan videonya, beliau agak kecewa kerana gagal untuk capai target followers beliau. Namun, Shahrul tidak berputus asa. Beliau terus gigih menyebarkan value dalam videonya.

3 Tips Berjaya Shahrul.

1.Minta Pandangan

Minta pandangan org ramai untuk menilai kualiti video kita walaupun kita rasa video kita adalah yang terbaik. SEBAB? Pandangan kita dgn orang SANGAT BERBEZA dalam pelbagai sudut.

2. Slowly but Surely

Ramai yang cepat menyerah pada permulaan (termasuk saya), kita perlu pegang pada prinsip “trust the process”, InsyaAllah apa yg kita impikan akan tercapai.

3. Berguru!!!

Guru sudah lalui apa yang kita belum lalui. Dengan berguru, mereka akan tunjukkan kita langkah yang perlu diambil dan langkah yang perlu dielakkan. Jangan pernah berhenti menuntut ilmu.

Jelas, semua orang boleh berjaya!

Shahrul memang sangat bersyukur dengan pencapaian Shahrul sekarang. Alhamdulillah, peningkatan yang drastik selepas menyertai kelas Seed4Future.

Terima kasih, Seed4Future!