Yatt Hayati

Menurut Yatt Hayati beliau mula mengenali Seed4Future melalui Ciksya, CMo Seed4Future.

Yatt Hayati sangat aktif dalam menghasilkan video-video puisi dan motivasi. Sebenarnya, beliau dapat buktikan dengan cara yang betul walaupun dia tidak menunjukkan wajahnya di social media, beliau tetap dapat naik dengan jumlah hampir 200 ribu lebih pengikutnya. Tetapi, perlu melakukan beberapa strategi dan patuh pada ilmu yang guru ajarkan.

Menurut Yatt Hayati lagi, jika nak dibandingkan dengan mana-mana social media yang lain, beliau lebih mahir dalam penggunaan aplikasi Facebook. Namun beliau akui, Tiktok sangat-sangat susah untuk naik dan banyak sangat pantang larangnya.

Permulaan beliau menghasilkan video didalam Tiktok, beliau agak hairan kerana videonya tidak mendapat perhatian dan tiada ‘like’. Daripada situ, Yatt Hayati mengetahui bahawa Tiktok ini sangat sensitif.

Bila dapat coaching, guru beritahu Tiktok ini lebih sebenarnya susah dari media social yang lain. Maka, daripada situ beliau mula lebih hati-hati semasa membuat posting didalam Tiktok. Algorithm Tiktok juga sangat lain daripada Facebook, Instagram ataupun mana-mana aplikasi yang lain.

Alhmdulillah, setelah beberapa bulan konsisten dengan niche puisi, content Yatt Hayati lebih tersusun dan sycronize. Kalau tak betul-betul belajar memang susah sangat nak berkembang.

“Memang saya akan sarankan buat mereka yang nak kembangkan akaun Tiktok  masing-masing, untuk join kelas Seed4Future. Insya-Allah, dalam masa sebulan memang dah boleh grow berpuluh ribu followers dan berjuta views. Insya-Allah!”

Salah satu sebab video-video puisi Yatt Hayati mula mendapatkan views yang tinggi adalah kerana penggunaan elemen emosi didalam videonya. Nampak tak? DEngan bimbingan yang betul, semua orang boleh naik!

Percaya Sebelum Berjaya!

Mestilah Positif